Main Media

JELD-WEN atzīmē ekoloģiski ilgtspējīgas uzņēmējdarbības 10. gadadienu Eiropā

Ar prieku atzīmējam JELD-WEN uzņēmuma desmito gadadienu kopš mūsu FSC® daudzvietņu sertifikāta saņemšanas Eiropā, jo esam apņēmušies ievērot ilgtspējības principus. Lai atzīmētu šo pagrieziena punktu, mēs uzsākam koku stādīšanas iniciatīvu, kurā visiem Eiropas darbiniekiem būs iespēja iestādīt un audzēt savu koku un parādīt savu apņemšanos būt par vides pārvaldītāju.

Mūsu Eiropas mēroga pasākums "Plant & Grow" tika uzsākts saskaņā ar FSC piektdienu, kas notika 2021. gada 24. septembrī.FSC piektdiena ir globāls ikgadējs pasākums, kuru rīko Mežu uzraudzības padome, lai palielinātu izpratni par atbildīgas mežu apsaimniekošanas nozīmi.

“Ilgtspējība mūsu uzņēmumam nav sveša – mēs esam saglabājuši un veicinājuši veselīgākas vides un kopienu izveidi kopš mūsu uzņēmuma dibināšanas pirms vairāk nekā 60 gadiem. Tagad mēs esam ceļā uz to, lai darītu vēl vairāk.” - Gerijs Mišels (Gary Michel), prezidents un izpilddirektors.

Būdams uzņēmums ar pasaules un vietēju nozīmi, vēlamies uzsvērt, ka mums rūp mūsu cilvēki, klienti, mūsu kopienas, jo esam uzņēmums, kam svarīga ietekme uz vidi.

JELD-WEN jau sen ir FSC atbalstītājs un vairāk nekā 20 gadus ir piedāvājis FSC produktus Eiropas tirgū. Šobrīd mums joprojām ir vienots Eiropas reģiona FSC izsekojamas piegādes ķēdes daudzražotņu sertifikāts, kas attiecas uz JELD-WEN ražošanu visos Eiropas reģionos – Francijā, Apvienotajā Karalistē, Centrāleiropā un Ziemeļeiropā. 

Kas ir FSC?

FSC nozīmē Mežu uzraudzības padome®, kas ir starptautiska bezpeļņas organizācija, kuras mērķis ir veicināt atbildīgu mežsaimniecību. FSC sertificē mežus visā pasaulē, lai nodrošinātu, ka tie atbilst augstākajiem vides un sociālajiem standartiem. 

FSC vada vispasaules mežu sertifikācijas sistēmu ar diviem galvenajiem elementiem:

  • Mežu apsaimniekošana - sniedz pierādījumus tam, ka sertificēta produkta sertificēts materiāls nāk no sertificētiem mežiem.
  • Izsekojama piegādes ķēde - izseko sertificēto materiālu visā ražošanas procesā no meža līdz patērētājam, ieskaitot visus secīgos apstrādes, pārveidošanas, ražošanas un izplatīšanas posmus. 

FSC sistēma ļauj uzņēmumiem un patērētājiem identificēt, iegādāties un izmantot koksni, papīru un citus meža izstrādājumus, kas izgatavoti no materiāliem, kas nāk no labi apsaimniekotiem mežiem un/vai otrreiz pārstrādātām izejvielām.

JELD-WEN uzņēmuma licences kods: FSC®C106039